dimarts, 31 de juliol del 2012

CAÇA DEL CABIROL


Des de fa uns dies el coto de caça del municipi de Tarrés té una "Autorització excepcional per caçar espècies cinegètiques o no protegides fora del període hàbil de caça, per danys a l'agricultura, ramaderia i silvicultura", aquesta autorització ha estat concedida pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
Aquest permís té data de vigència fins el dia 30 d'agost. I s'ha de fer mitjançant el mètode de Espera/aguait diürn, és a dir, s'ha d'anar al lloc en concret i esperar que aparegui el cabirol per abatre'l.
Us explico com ha anat tot plegat: L'Ajuntament de Tarrés va presentar una sol·licitud d'autorització per caçar cabirols com a conseqüència dels danys que havien causat en conreus. Aquesta sol·licitud es va presentar arran de les queixes d'un veí del poble que afirmava que els cabirols havien provocat danys al seu conreu. Els agents rurals van comprovar la veracitat d'aquestes queixes i per aquest motiu s'ha concedit el permís especial.
Només es pot procedir a la caça del cabirol al lloc on s'ha fet mal al conreu, concretament a la partida del Coll dels Pins i únicament poden fer-ho els caçadors que han estat específicament autoritzats a fer-ho.
Després d'un parell de dies d'espera infructuosa avui, al vespre, el Joan de cal Roig ha abatut aquest exemplar d'un mascle; segons ha explicat anava juntament amb una femella i a realitzat el tret a uns 12 metres de distància.




3 comentaris:

  1. quin cavirol més ridicul per penxar la foto a internet !!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja que dius aquet comentari tingués la valentia de dir qui est,

      Elimina
    2. cabirol s'escriu amb B alta, ridícul amb accent tancat i penjar amb J

      Elimina